TV Most - Završena sanitetska pokazna vežba "Proleće 2018"
Vesti
Završena sanitetska pokazna vežba "Proleće 2018"

17:11, 24.05.2018

|

Izvor: Tanjug

U Centru za obuku sanitetske službe danas je održana završna pokazna vežba "Proleće 2018", čija je tema bila zbrinjavanje postradalih i ugroženih lica u uslovima vanrednih situacija, ovoga puta u slučaju zemljotresa.
Foto: Tanjug

Na vežbi je prikazano kako se vojni sanitet koristi u podršci trećoj misiji Vojske, u slučaju zemljotresa.


Učesnici vežbe, uz nastavnike organizacionih jedinica Vojnomedicinske akademije i starešine Centra za obuku sanitetske službe, bili su i kadeti 4. klase Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane, kao i vojnici sanitetske službe na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "decembar 2017", saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr sc. med. Uglješa Jovičić ocenio je da je vežba vrlo ozbiljno pripremljena i profesionalno izvedena. Sanitetska vežba, koja je započela 21. maja, odvijala se po radnim tačkama - odeljenjima lake poljske bolnice.


Posmatrači su danas bili u prilici da obiđu prijemno-trijažno odeljenje, informisali se o radu preventivno-medicinske i psihološko-psihijatrijske medicinske ekipe na području zahvaćenom zemljotresom, kao i o radu apoteke i evakuacionog odeljenja.


Istovremeno, na prostoru Kasarne "Banjica" odvijala se i vežba Balkanskih vojnomedicinskih snaga - evaluacija lake poljske bolnice. Za te potrebe razvijena je poljska bolnica koja je kao donacija dobijena od Kraljevine Norveške. U njenom radu učestvovali su pripadnici saniteta iz šest zemalja - Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Srbije, navedeno je u saopštenju.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design