:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 24, 2018   12:05

0

171

Završena sanitetska pokazna vežba "Proleće 2018"


Na vežbi je prikazano kako se vojni sanitet koristi u podršci trećoj misiji Vojske, u slučaju zemljotresa.


Učesnici vežbe, uz nastavnike organizacionih jedinica Vojnomedicinske akademije i starešine Centra za obuku sanitetske službe, bili su i kadeti 4. klase Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane, kao i vojnici sanitetske službe na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "decembar 2017", saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr sc. med. Uglješa Jovičić ocenio je da je vežba vrlo ozbiljno pripremljena i profesionalno izvedena. Sanitetska vežba, koja je započela 21. maja, odvijala se po radnim tačkama - odeljenjima lake poljske bolnice.


Posmatrači su danas bili u prilici da obiđu prijemno-trijažno odeljenje, informisali se o radu preventivno-medicinske i psihološko-psihijatrijske medicinske ekipe na području zahvaćenom zemljotresom, kao i o radu apoteke i evakuacionog odeljenja.


Istovremeno, na prostoru Kasarne "Banjica" odvijala se i vežba Balkanskih vojnomedicinskih snaga - evaluacija lake poljske bolnice. Za te potrebe razvijena je poljska bolnica koja je kao donacija dobijena od Kraljevine Norveške. U njenom radu učestvovali su pripadnici saniteta iz šest zemalja - Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Srbije, navedeno je u saopštenju.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva