:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 22, 2018   19:46

0

188

Završena rasprava u Skupštini


Poslanici su tokom dana najviše pažnje posvetili izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.



Na dnevnom redu vanrednog zasedanja su i predlozi zakona o ratnim memorijalima, pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, kao i zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, koje je podnela Vlada Srbije. 



Poslanici razmatraju i izmene i dopune zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica i zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, koje je takođe podnela Vlada Srbije. 



Razmatra se i predlog zakona o potvrđivanju nekoliko sporazuma, među kojima su sporazum Srbije i Rusije o socijalnoj sigurnosti, Srbije i Slovenije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, Srbije i Grčke o socijalnom osiguranju. 



Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju vlada Srbije i Australije o zapošljavanju članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja. 



Poslanici razmatraju i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije koji je podnela poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva