:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2015   12:05

0

131

Završena rasprava o Zakonu o rudarstvu

Tokom rasprave rečeno je da Predlog zakona o rudarstvu predstavlja “vetar u leđa” za investicije u tu oblast.

Takođe, cilj zakona je da na moderan način unapredi sektor rudarstva, koji ima veliki potencijal da od Srbije napravi atraktivno mesto za ulaganje u tu oblast.

Opozicija je kritikovala zakon, dovodeći u pitanje mogućnost investicija uz ocenu da će novi zakon najviše pogodovati "pojedincima, stranim kompanijama i domaćim tajkunima“.

Šef poslaničke grupe SNS u skupštini Zoran Babić se na kraju današnje rasprave izvinio građanima što sednica nije počela na vreme zbog nedostatka kvoruma navodeći da su poslanici SNS, kako je objasnio, bili na sednicama resornih odbora.

Babić je precizirao da su poslanici te stranke pokazali da su spremni da ostanu u parlamentu dokle god rasprava traje, jer je reč o važnim temama za građane i upitao gde su sada pojedini poslanici iz opozicionih stranaka.

„Neprisustvom u sali i odlaskom ko zna gde, a pritom gledajući u tuđe dvorište pokazuju neodgovornost“, rekao je Babić na šta je poslanica DS Gordana ÄŒomić reklamirala povredu poslovnika ocenjujući da time „diskvalifikfikuje poslanike i da se ne drži teme dnevnog reda“.

Skupština će nastaviti rad sutra, a poslanici će razmatrati Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije protiv regrutovanja, korišćenja, finansiranja i obuke plaćenika.

Takođe će razmatrati Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o bavljenju plaćenim poslovima članova porodice članova diplomatskih ili konzularnih predstavništava, kao i Predlogu zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Finske o sukcesiji i konsolidaciji bilateralnih ugovora.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva