:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2015   12:05

0

125

Završena prva faza privatizacije "Telekoma"

Vesna Kovač je, na Regionalnom investicionom forumu NIN Fokus u Aranđelovcu, rekla da se privatizacija "Telekoma" vodi po proceduri utvrđenoj uredbom o postupku privatizacije velikih sistema.

"Ta procedura se obavlja u dve faze, a prva faza je završena", navela je Kovač uz opasku da zbog obaveze čuvanja poverljivih podataka ne može da iznosi detalje.

"Prvi poziv koji je obavljen je bio za prihvatanje ponuda. Nakon toga usledila je procedura u kojoj komisija pregleda neobavezujuće ponude i bira ko može da uđe u dalji postupak preuzimanja dokumentacije. To je proces i on traje", rekla je Kovač i dodala da potom sledi predaja obavezujućih ponuda.

Govoreći o otvaranju novih prodajnih lanaca. Kovač je istakla da se da će nada "Ikea" i "Lidl" početi sa gradnjom svojih objekata u Srbiji, nakon što je ubrzano dobijanje građevinskih dozvola.

Ona smatra da je dolazak stranih trgovinskih lanaca dobar potez, jer oni omogućavaju domaćim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode na domaćem ali i inostranom tržištu.

Bitno je, prema njenim rečima, da se proizvođači prilagode promenama i shvate da je rad na poboljšanju kvaliteta šansa za njih.

Probleme mogu imati, kako je ocenila, sitni domaći trgovci, koji izlaz treba da traže u prilagođavaju konkretnim kupcima, približavaju potrošačima na terenu.

Kovač je istakla da prema zakonu o trgovini sva roba u Srbiji ima jednak položaj i da svi trgovci, domaći i strani, imaju jednak tretman, te da država ne može da deluje protekcionistički.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva