:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

153

Završena provera sposobnosti dela snaga za hitno delovanje

Na aerodromu "Kovin" realizovane su vežbovne aktivnosti koje su obuhvatale blokadu i uništenje terorističke grupe i rešavanje talačke situacije angažovanjem po dva protivteroristička tima iz Specijalne brigade i bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre", jednog izviđačko-diverzantskog tima i odeljenja bespilotnih letelica.

Uvežbavana je i medicinska evakuacija vazdušnim putem, saopštilo je Ministastvo odbrane.

Obaćajući se učesnicima vežbe, načelnik Generalštaba je istakao da je suština ove provere sposobnosti bila da se provere snage za hitno reagovanje koje treba da reše početne zadatke i da stvore uslove da u određenim dejstvima mi imamo inicijativu i da na svaki bezbednosni rizik adekvatno odgovorimo.

"U današnjim uslovima ko reaguje brže i spretnije, ko primeni iznenađenje, i to isto iznenađenje spreči, dolazi u taktičku prednost i pobeđuje. Vi ste te snage koje treba da stvore početnu prednost, da zaštite glavne snage koje u konačnom rešavaju bezbednosne probleme", rekao je general Diković.

On je izrazio zadovoljstvo što su vežbovne aktivnosti realizovane na vrlodobrom nivou i posebno pohvalivši angažovanje dela jedinica Specijalne brigade koje su se u trenutku uzbunjivanja nalazile na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru.

Načelnik Generalštaba je najavio da će se ovakve vežbe realizovati i u narednom periodu u cilju dostizanja vrhunskog nivoa uvežbanosti snaga za hitno reagovanje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva