:

:

TV Most

clock

Avgust 29, 2015   20:18

0

144

Završena manifestacija "Sokolica 2015."

Izabran je najbolji među najboljima. Umetnik velike reputacije koji je svojim radom presao granice zemlje, imao mnogo samostalnih i grupnih izložbi. Kako je selektora Trifića u obrazloženju naglasio, nagrada za celokupno stvaralaštvo i doprinos likovnoj umetnosti.


“Ja kao selektor ovogodišnje kolonije sam izuzetno zadovoljan, jer pratim rad kolonije na ovim prostorima i mogu reći da je ovo jedna od najboljih, ali vi ste tu da procenite. Nije bilo teško odabrati ovogodišnjeg dobitnika koji je prisutan na ovoj koloniji i koji je mnogo puta ovde izlagao.“ rekao je selektor Tomislav Trifić


“Mislim da sam ostavio dobra dela s obzirom na vreme koje smo imali na raspolaganju, pogotovo uljem tehnikom kojom ja radim I slojevito kako ja radim. Moje slikarstvo je asocijativno, stalno me vraća korenima, mojim livadama, planinama, selu, kućama, nažalost sada u ruševinama” rekao je Svetislav Savković Kajzer, dobitnik prestižne nagrade “Sv. Luka”


Svi radovi sa ovogodišnje Sokolice naći će svog pomnog posamarača, pored ikonopisaca i pejsažista treba sagledati radove slikara Saše Ilića sa svojim moćnim sugestijama u simbolima stradanja naroda sa ovih prostora, kao i apstrakciju Jelene Bojanić koja snaćnim potezom istražuje znakove u sebi.


“Na koloniji mi je bilo divno, posle 16 godina sam bila ponovo u Prištini, odakle sam, bilo mi je čudno I drago. A čovečuljci sa mojih radova su nastali posle mog odlaska iz Prištine. To je moje pismo čovečuljaka I ja možda pišem neki svoj svet I svima kažem da može svako da pročita ono što želi.” rekla je Jelena Bojanić.
Zatvarajući manifestaciju Potpredsednik Privremenog organa Miodrag Acić izrazio je nadu da su domaćini opravdali poverenje gostiju i zahvalio se na radovima.


“Mislim da smo ove godine učinili sve da Kulturna manifestacija “Sokolica 2015.” prođe u najboljem redu, da smo ispunili sve uslove za njihov sto bolji rad.” naglasio je Acić.
Pripreme za Jubilarnu „20 kulturnu manifestaciju sokolica koja će se održati sledeće godine počinju već u oktobru.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva