:

:

TV Most

clock

Mart 03, 2015   12:05

0

116

Završena istraga o paljenju ambasada 2008. godine


Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je policija došla do podataka koje je predstavila tužilaštvu i da će, posle konsultacija sa tužilaštvom, biti podignute krivične prijave zbog činjenja ili nečinjenja.

"Uskoro očekujem epilog istrage i mogu da kažem da je istragom utvrđeno da nisu preduzete sve radnje koje su bile moguće i da će zbog toga određeni koraci biti preduzeti", rekao je Stefanović.

Govoreći o istragama ubistva bivšeg vođe "Veterničkog klana" Nenad Opačića i njegove supruge i pokušaja ubistva biznismena Milana Beka, Stefanović je istakao da policija ozbiljno radi na rasvetljavanju okolnosti i da ne može da govori o detaljima.

"Postoje pravci rada koji mogu dovesti do rezultata", rekao je ministar.

On je izjavio da očekuje da će Vlada Srbije uskoro usvojiti Nacrt izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, najavljući da će u ovoj godini Uprava saobraćajne policije uvesti novine, poput kvalitetnije obuke vozača, efikasnije kontrole i većeg prisustva policije na putevima.

Ministra je govorio i o aferi sa prodajomkarata za teniski meč Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske. On je izjavio da je istraga utvrdila da je od ukupno 3.228 kompleta karata za prvo kolo Dejvis kup u Kraljevu, za
slobodnu prodaju planirano 297 kompleta karata.

Ministar je na konfrenciji za novinare u Palati Srbija rekao da je Teniski savez Srbije bio obavezan da 800 od ukupnog broja sstampanih karata kompleta karata preda Medjunarodnoj tenskoj federaciji i
reprezentaciji Hrvatske.

"Prodaji je namenjeno 2.428 kompleta, 107 kompleta je prodato na blagajni, a 190 che biti pušteno na dan meča. Ostatak od 2.131 komplet dat je fizičkim i pravnim licima", kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima završena i da očekuje da će nacrt vrlo brzo doći na vladu, a potom u Skupštinu Srbije.

Ministar je rekao da danas mediji posvećuju više pažnje kritikovanju nesavesnih vozača što su, ocenio je on, dobre promene u našem društvu.

Stefanović je naveo da je, od kako se vodi statistika, u 2014. poginuo najmanji broj ljudi na putevima i to 536, što, kako je rekao, pokazuje da policija ozbiljno i odgovorno radi svoj posao.

Stefanović je rekao da će u ovoj godini Uprava saobraćajne policije uvesti novine poput kvalitetnije obuke za vozače, efikasnije kontrole brzine kretanja, snažnijeg prisustva policije na putevima, kao i borbe protiv korupcije u policiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva