:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

112

Završen Svetski kup u paraglajdingu u Nišu

Svetski kup u preletu paraglajderom sinoć je uspešno završen nakon pet letačkih zadataka, 800 sati provedenih u vazduhu i 25.000 preletenih kilometara iznad Niša i južnog dela Srbije.

Pobednik u ukupnoj konkurenciji je francuski pilot Stefan Druan, a iza njega se pozicionirao Jasen Savov iz Bugarske. Na trećoj poziciji je Francuz Arnaud Baumi. Naš najbolje plasirani takmičar je Vladimir Bačanin na 28. poziciji, iako je veći deo takmičenja bio među prvih deset, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, najbolje dve žene ovog takmičenja dolaze iz Japana - Atsuko Jamašita i Juki Sato Kolome, a na trećoj poziciji je Francuskinja Meril Delferiere. Najbolji timovi, sastavljeni od pilota iz različitih država, su Ozon, Parapente Mag i Kroz Kantri.

"Osmeh na mom licu je ne zbog toga što je takmičenje završeno, već zbog toga što je završeno uspešno, bez ikakvih povreda i incidenata u letu. Hvala pilotima iz celog sveta što su nam poklonili poverenje i došli da lete na našim terenima", rekao je prilikom zatvaranja direktor takmičenja Željko Ovuka.

Takmičenje u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije obeležile su sledeće brojke: na svetskom kupu je letelo ukupno 122 pilota koji su imali pet letačkih zadataka; njih 186 je završilo zadatke u cilju; ukupno su u vazduhu nakon starta proveli 800 sati i preleteli 25.000 km, navedeno je u saopštenju.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva