Vesti
Završen najposećeniji „Egzit“ do sada

11:25, 10.07.2017

|

Izvor: RTS

Velikom žurkom na Glavnoj bini u režiji Hardvela, jednog od najboljih di-džejeva na svetu, koncertom „Ortodoks Keltsa“ na bini „Adiko Fjužn“ i nastupom legendarne Nine Kravic u Dens areni, završen je ovogodišnji festival „Egzit“ koji je sa više od 215.000 posetilaca najposećeniji otkad postoji.
Foto Tanjug
Organizatori jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi mogu biti više nego zadovoljni jer pored rekordne posete sa punim pravom mogu reći da je 18. izdanje „Egzita“ bilo i, kada se pogleda lista učesnika, najkvalitetnije do sada jer je svako od pet večeri obilovalo nastupima najvećih svetskih, regionalnih i domaćih zvezda.

Ove godine po prvi put je primenjen koncept „nultog dana“ rezervisanog za nastup svetskih mega zvezda što „Kilersi“ zaista i jesu i pokazalo se da je taj koncept na dobar način prihvaćen od strane publike pa je izvesno da će u buduće umesto četiri „Egzit“ redovno trajati pet dana.

Poslednje veče ovogodišnjeg „Egzita“ obeležio je Rag n Boun Men fantastičnim nastupom na najvećoj festivalskoj bini, ali i Rojšin Marfi koja je podsetila na svoj prvi nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi kada je kao pevačica grupe „Moloko“ 2003. godine održala jedan od čuvenijih koncerata na ovom festivalu.

Šlag na tortu petodnevnog muzičkog događaja na Petrovaradinskoj tvrđavi stavio je Hardvel, jedan od tri najbolja di-džeja na planeti, koji je svojeručno potpisao završnu žurku na Glavnoj bini, kojom je nastavljena praksa ustanovljena prošle godine kada je kraj „Egzita“ „odsvirao“ legendarni David Geta.

Ljubitelji domaćeg zvuka poslednji dan pamtiće po odličnom programu na bini „Adiko fjužn“ koji su otvorile „Škrtice“, a nakon njih legendarni Masimo Savić je pokazao zašto je još uvek jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima.

Zavesu na toj popularnoj bini spustili su „Ortodoks Kelti“, koji su bili glavni razlog što je veliki broj obožavalaca na Tvrđavi dočekao prve zrake Sunca.

Po tradiciji Dens arena uvek radi „prekovremeno“ i mesto je koje egzitaši poslednje napuštaju, po pravilu u poznim jutarnjim satima. Tako je bilo i ovog puta, a zvaničan kraj ovogodišnjeg festivala, upravo u Dens areni areni označila je legendarna Nina Kravic.

„Egzit“ karavan, koji ove godine slavi 50 godina od čuvenog Leta ljubavi, nakon krstarenja od Umaga i festivala „Si star“, preko Temišvara, odnosno festivala „Revolušn“ i Novog Sada, seli se u Crnu Goru, tačnije u Budvu gde će od 13. do 15. jula biti održan četvrti po redu „Si dens“.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design