:

:

TV Most

clock

Decembar 10, 2015   19:54

0

272

Završen dokazni postupak na suđenju petoriciSrba

Lazović je odgovarao na pitanja advokata Živorada Jokanovića, tužioca Romula Mateuša i zastupnika oštećenih Burhana Mađunija . Detaljno je ispričao gde je bio i šta je radio 3. februara 2015. godine kada je u zgradi, gde je i on imao stan, stradalo više Albanaca.

Lazović je rekao da o ovom događaju do 2014. godine nikome nije davao izjave , da se ne seća baš svih detalja koji su se te noći desili i da je sa komšijama Albancima pa i sa porodicom Ajeti imao dobre odnose.

Njegov advokat Živorad Jokanović rekao je po završetku današnjeg suđenja da prema oceni svih učesnika u dosadašnjem procesu , odbrane i optužbe kao i dokaza koji su prezentirani, optužnica nema dovoljno osnova čak ni za takozvanu ozbiljnu ili osnovanu sumnju.

"Što se tiče Aleksandra Lazovića, ako tužilac ne odustane od optužbe, za šta ima elemenata , jedio je rešenje oslobađajuća presuda i ja u to verujem", rekao je Jokanović.

Predsednica Euleksovog sudskog veća Roksana Komša upoznala je optužene da imaju pravo da jedan drugome postavljaju pitanja što ni jedan od njih nije učinio.Tužilac je sudskom veću izjavio da ni jedan od petorice optuženih nije pravosnažno osuđivan.

Suđenje će biti nastavljeno 15. decembra kada će svoju završnu reč izneti tužilaštvo, potom će to učiniti zastupnik oštećene strane a nakon toga i advokati optuženih.

Lidre GI SDP Oliver Ivanović i četvorica Srba optuženi su da su 1999. i 2000, godine počinili najteša krivična dela protiv Albanaca u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine kada je otišao da da izjavu.

U dosadašnjem sudskom procesu, koji je počeo 18. decembra prošle godine ispitano je 55 svedoka i niko optužene nije doveo u vezu sa delima koja im se stavljaju na teret.

Sudsko veće je 18 septembra ove godine donelo odluku da se Oliveru Ivanoviću i Dragoljubu Delibašiću pritvor zameni kućnim dok se Ilija i Nebojiša Vujačić i Aleksandar Lazović brane sa slobode.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva