:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 02, 2018   12:05

0

173

Završen 65. Martovski festival u Domu omladine u Beogradu


U saopštenju je navedeno da je Gran Pri za najbolji strani kratkometražni igrani film dodeljen makedonskom filmu "Vidi kakva je" reditelja Gorana Stolevskog, dok je za najbolji domaći kratkometražni igrani film Gran Pri priprao filmu "Lijana", reditelja Ivana Đurovića.

Gran Pri za najbolji film u kategoriji eksperimentalni film/video art dodeljen je filmu "Zvezde Gaomeigua" autora Marka Grbe Singha, a Gran Pri za najbolji animirani film žiri dodeljen je filmu "Neputovanja", u režiji Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Mlađeg.

Za najbolji kratki dokumentarni film Gran Pri je dodeljen filmu "Isti" reditelja Dejana Petrovića, dok je za najbolji dugometražni dokumentarni film Gran Pri pripao filmu "Wongar", rediteljke Andrijane Stojković.

Nagradu za najbolji dugometražni dokumentarac 65. Martovskog festivala, žiri dodeljuje filmu WONGAR, rediteljke Andrijane Stojković.

Dodeljene su i četiri strukovne nagrade za najbolju režiju, kameru, montažu i zvuk.

Nagrada za najbolji dizajn zvuka dodeljena je Aleksandru Protiću za film "Druga strana svega", nagrada za najbolju montažu dodeljena je Aleksandri Milovanović za film "Druga strana svega", nagrada za najbolju kameru dodeljena je Igoru Maroviću za film "Lijana", dok je nagrada za najbolju režiju pripala Marku Grbi Singh za film "Zvezde of Gaomeigu".

Martovski festival održan je u Domu omladine u Beogradu po 65. put od 28. marta do 1. aprila, kada je publika mogla da pogleda više od 120 filmova.

Takođe, tokom festivala organizovane su brojne radionice, predavanja i susreti sa autorima.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva