:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Maj 19, 2018   12:05

0

186

"Zaustaviti kradju stoke u novobrdskom kraju"


„Žalosno je to kada se nekom oduzmu osnovna sredstva za život. Kancelarija za KiM će nastaviti da pomaže socijalnu ugrožene porodice kroz humanitarnu pomoć i razvojne projekte“, rekao je Bojović.


Pomoćnik direktora za KiM posetio je danas, u društvu predsednika opštine Novo Brdo Svetislava Ivanovića, porodicu Markovć iz mahale Đurina Padina, selo Zebince, kojoj su nepoznati počinioci za Đurđevdan ukrali dve krave.


U ovom slučaju, pomoć Kancelarije za KiM je bila veoma brza, tako da su Markovići za samo nedelju dana dobili dve steone krave koje su se u međuvremenu otelile.


„Veoma sam srećan, konačno mi se vratio osmeh na lice“, kaže šezdesetogodišnji Mira Marković uz zahvalnost darodavcima.


Gradonačelnik Svetislav Ivanović ukazao je na činjenicu da su krađe stoke u novobrdskom kraju već godinama na krajnje zabrinjavajućem nivou.


„Samo u ovoj godini ukrademo je više od 20 grla krupne stoke, čemu se mora stati na put“, rekao je Ivanović i podsetio da je među oštećenima i njegova porodica.


Policija je u poslednjih pet meseci uspela da reši samo jedan slučaj – pokušaj pljačke magacina trgovinske radnje u selu Stanišor, dok su vinovnici drugih krivičnih dela: krađe trgovinskih radnji, stoke, vozila, poljkoprivrednih mašina, šumske krađe i dr. i dalje nepoznati.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva