:

:

TV Most

clock

April 14, 2018   12:05

0

163

Zatvoren privredni sajam u Mostaru, očekivanja ispunjena

Organizatori su poručili da je ovogodišnja privredna manifestacija u Mostaru u organizacijom smislu napravila veliki iskorak.
Zasluge za to u velikoj meri pripadaju Srbiji, zemlji partner, koja je na sajmu u Mostaru predstavila najbolje od svoje privrede.
Pored privrede, Srbija je građanima Mostara i posetiocima poklonilaa niz izuzetnih kulturnih događaja.
Sajam je bio mesto direktnih susreta privrednika, koji su iskazali jak preduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima, kao što su ugovor između Kroacije erlajnsa i aerodroma u Mostaru o niskotarifnim letovima, ugovor između Privredne komore FBiH i RH, ugovor o partnerstvu HT Eroneta, Eriksona i Univerziteta u Mostaru, te niz drugih poslovnih dogovora među izlagačima.
"Iz razgovora s izlagačima primetno je njihovo zadovoljstvo, mnoge kompanije su zabeležile dobre poslovne rezultate kako u plasmanu svojih roba na ovo tržište tako i u prodaji. Zadovoljni smo takođe i posetom, a o nekim konkretnijim brojkama moći ćemo da govorimo nešto kasnije", rekla je direktorka ove manifestacije, Dafina Bošnjak, piše zagrebački "Večernji list".
Sajam je, kazala je, ispunio očekivanja i pozvala učesnike da se vide na istom mestu naredne godine.
Ovogodišnji mostarski sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu odlazećeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, premijera Bugarske Bojka Borisova, premijera Hrvatske Andreja Penkovića i hrvatskog člana Predsedništva BiH Dragana Čović.
List podseća da su sa govornice tom prilikom poslate poruke mira, stabilnosti i međusobne saradnje zemalja regiona.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva