:

:

TV Most

clock

Avgust 11, 2017   12:05

0

128

Zatvara se fabrika na Adi Huji, požar podmetnut?

Inače, kako nezvanično saznaje Tanjug, policija prema prvim rezultatima istrage sumnja da je požar podmentnut, s obzirom na to da je izbio na tri odvojene lokacije na deponiji kartona.

U toj fabrici je oko 11 časova došlo do požara na deponiji kartona, vatrogasne ekipe su na licu mesta, prisutne su i medicinske ekipe, a jedan vatrogasac je lakše povređen.

U toj fabrici požar je izbio i pre dvadesetak dana kada je prilikom gašenja povređeno više radnika i vatrogasaca a dvojica vatrogasac i zaposleni, preminuli su od posledica povreda.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura potvrdila je za Tanjug informaciju da je povređen, lakše, jedan vatrogasac.

"Povređen je star između 30 i 35 godina. Bio je izložen toplom talasu, nema opekotina i povreda, data mu je infuzija i kiseonik i prebačen je u Urgentni centar", rekla je Macura Tanjugu.

U Urgentnom centru kažu da je jedno lice primljeno i da je trenutno na dijagnostici.

Angažovano je na gašenju požara, kako je saopštio MUP, 35 vatrogasaca sa 12 vozila, a takođe su na licu mesta i medicinske ekipe.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije danas je, povodom ponovnog požara u fabrici "Kartonka Avala", ocenio da je jasno da "u protivpožarnom sistemu Republike Srbije nešto ozbiljno ne funkcioniše" i pita kako je moguće da je ta fabrika nastavila sa radom.

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović navodi, u pisanoj izjavi medijima, da su šokirani činjenicom da je "Kartonki Avala" na Ada Huji posle pogibije vatrogasca Milana Rmuša ponovo dozvoljen rad, bez očigledno ispunjenja protivpožarnih standarda, pa se danas ponovo zapalila, te su vatrogasci opet morali da rizikuju svoje živote, zato što neko nije uradio svoj posao i primenjivao zakon.

"Ako ranije nije bilo jasno, sada mora da bude svima kristalno jasno da u protivpožarnom sistemu Republike Srbije nešto ozbiljno ne funkcioniše. Kako je moguće da fabrika u kojoj je pre manje od mesec dana vatrogasac zadobio smrtne posledice nastavi da radi bez ikakvih problema i da se opet desi požar" rekao je on.

On, takođe, pita i ko je "toliko svemoguć da, uprkos svim požarima, omogućava da ova fabrika nastavlja da radi bez problema", a takođe i "da li je u pitanju korupcija", kao i "koliko vatrogasaca treba da pogine" da bi nadležni uradili svoj posao savesno i odgovorno.

"Iz tih razloga smo tražili i dalje tražimo i insistiramo na smeni Predraga Marića, načelnika Sektora za vanredne situacije, koji je najodgovorniji za stanje u kom se nalazi protivpožarni sistem Srbije" izjavio je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva