:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2015   12:05

0

168

Zaštićen radnik je zaštićena država

"Zaštićen radnik za nas je i zaštićena država. Ono na čemu će ministarstvo zajedno sa sindikatima da radi je veliki broj tragedija koje se dešavaju u građevinskoj industriji. Mi to nećemo da dozvolimo", izjavila je Mihajlović na Kongresu sindikata radnika građevinarstva Srbije.

Prema njenim rečima, brojke pokazuju da je građevinarstvo na kolenima i da zaposleni u toj industriji primaju 20 odsto nižu platu od proseka u Srbiji.

Ona je istakla da postojanje "crne" i "bele" liste nije uvedeno samo da bi se videlo koje preduzeće ostvaruje profit ili gubitak, već i da li štiti radnike.

Mihajlović je naglasila da će Ministarstvo zajedno sa sindikatima raditi i na potrebnim zakonskim rešenjima u ovoj oblsti, ukazavši na potrebu da se uvedu i neke izmene u Zakon o inspekcijkom poslovanju u domenu zaštite radnika na gradilištima.

Ona je takođe navela da će se zajednički raditi i na boljoj organizaciji građevinske industrije, odnosno udruživanju građevinskih firmi sa ciljem da građevinska operativa više ne bude podizvođač u poslovima.

Ministarstvo će uvek biti uz građevinsku industriju, ali to ne znači da će da pomaže novcem već dobrim zakonskim rešenjima, stvaranjem povoljnog poslovnohg ambijenta, podrške u razgovoru sa bankama, zaključila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva