:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2015   12:05

0

118

Žarko Laušević snima u Beogradu

U prvom domaćem filmu koji se bavi temom beskućnika, Laušević igra Momu, glavnog junaka, a partnerka mu je Jelena Đokić. Kako "Novosti" saznaju, već u nedelju su počele čitajuće probe i pripreme sa rediteljem, iako je Laušević stigao iz Amerike u subotu uveče, a prva klapa trebalo bi da "padne" za dve nedelje. I mada novi Momčilovićev film žanrovski pripada socijalnoj drami, reč je o ljubavnoj priči - dvoje beskućnika koji žive u vezi, koji se vole i počnu da se ponašaju kao neka mala porodica. Oni liče na sve zaljubljene ljude ovog sveta, samo što žive u šahtu - oni ne kradu, nikog ne ugrožavaju, žive svoju ljubavnu priču, i ne bave se svetom oko sebe, nego sobom.

Drama fokusira taj fascinantan momenat susreta dva bića koja su na potpunom dnu, koja više nemaju potrebu ni za čim, osim da budu zajedno, koji su u beznadežnoj situaciji, jer više nemaju nikakve nade i očekivanja u životu. Ali, svoju ljubav doživljavaju kao dar sa neba, ona njihovom životu daje jedini smisao, dostojanstvo postojanja i neku elementarnu ljudskost, jer je njima ostalo samo to.

Scenario za "Smrdljivu bajku" ušao je u prestižni program "Sinelink", film je nedavno dobio i podršku evropskog filmskog fonda "Euroimaž", i ova ljubavna drama je prvi Lauševićev glumački angažman posle 1999. godine i filmova "Ranjena zemlja" i "Nož", koje je tada snimio. Glumac koji je u karijeri odigrao više od 60 filmskih i TV uloga, koji je dobio gotovo sve najveće jugoslovenske i srpske nagrade (od Zlatne arene u Puli, do "Cara Konstantina"), u Americi se ne bavi svojom profesijom. Ovaj povratak na film, kako kažu njegovi bliski prijatelji, mogao bi da ga učvrsti u odluci da se vrati da živi u Srbiji.

Izvor: Novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva