Vesti
Zakintos – dvojica optuženih se brane sa slobode

17:43, 14.07.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Od sedmorice srpskih državljana koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je na smrt prebijen američki turista na Zakintosu, četvorici je određen pritvor do početka suđenja, odnosno do 18 meseci, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova. Dvojici je juče grčki sud odobrio mogućnost da budu pušteni da se brane sa slobode, dok se za jednog osumnjičenog odluka očekuje sutra.
Foto: Tanjug/AP
Prema sinoćnim informacijama, postojala je dilema da li je i treći mladić pušten. Ministarstvo nema informaciju da li su dvojica mladića, koji su pušteni da se brane sa slobode platili kauciju.

Mediji su preneli da su u pitanju Nenad Jovanović iz Rečice kod ŽŽitorađe i Siniša Petrović iz ŽŽitnog Potoka kod Prokuplja i da su već stigli u zemlju.

Sedmi osumnjičeni Srbin u ovom slučaju Dušan Ranković će sutra kasno popodne biti saslušan, nakon čega će se znati da li ostaje u pritvoru ili ne, naveli su u MSP.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu.

To su zvanične informacije koje se tiču konkretnih osumnjičenih za delo koje je izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

U prvom mahu, prema izveštavanju grčkih medija, privedeno je šest Srba zbog ovog incidenta, a naknadno još dvojica, mada je jedan odmah pušten na slobodu.

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do eventualnog podizanja optužnice.

Ranije su grčki mediji pisali da je mladićima, kojima je odobreno da se brane sa slobode, određena kaucija od po 5.000 evra, javila je dopisnica Radio Beograda Majda Šimunec.

Kako je sinoć prenela komercijalna TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih niti rasističkih motiva za ubistvo.

Takođe je objavljeno da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da državnom tužiocu predloži i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe – doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano tj. organizovano ubistvo.

Sumnja se da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću, od kojih su nekoliko udarca bila fatalna.

Medijske spekulacije o navodnom izručenju srpskih državljana američkom pravosuđu su bez osnova, jer će se njima suditi po grčkim zakonima.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design