:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2015   12:05

0

196

Zakazan protest povodom posete Tačija Crnoj Gori

Savez Udruženja raseljenih, Udruženje Crnogoraca Metohije i Udruženje porodica nestalih i kidnapovanih "Božur" pozvali su nevladine organizacije, političke partije i strukovna udruženja koja se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava da se pridruže protestu.

U ovim udruženjima nazivaju Tačija "teroristom i zločincem" i navode da je Prlamentarna skupština Saveta Evrope "označila Tačija za pokrovitelja posla trgovine ljudskim organima Srba i Crnogoraca kidnapovanih na Kosovu i Metohiji".

Udruženja u najavi protesta takodje navode da je Tači bio vodja Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), te da je presudom suda u Prištini, pre rata na Kosovu, osdujen na desetogodišnju zatvorsku kaznu "zbog teroroističkog delovanja".

Potpredsendik Vlade Kosova i ministar inostranih poslova Hasim Tači boraviće 15. i 16. januara u poseti Crnoj Gori, gde će razgovarati sa najvišim crnogorskim zvaničnicima.

Posetu Tačija kritikovala je i prosrpka opozicija, koja dolazak kosovskog vicepremijera doživljava kao "provokaciju", dok je mitropolit Srpske pavoslavne crkve (SPC) Amfilohije najavio da će na dan posete služiti moleban za "kosmetske žrtve".

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva