:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2018   17:39

0

239

Zahvalnost Republici Kabo Verde na čvrstom stavu u nepriznavanju KiM


Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost Republici Kabo Verde na čvrstom stavu u nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ističući da je za Srbiju to najvažnije nacionalno pitanje.




Brnabić je, takođe, zahvalila za podršku Srbiji u dobijanju statusa pridruženog posmatrača u Zajednici zemalja portugalskog govornog područja u julu ove godine i izrazila uverenje da će naše dve zemlje u toj organizaciji blisko sarađivati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.



Tavareš je podsetio na prijateljske odnose naših zemalja iz perioda bivše Jugoslavije, dodajući da je njegova zemlja uvek poštovala hrabrost i odlučnost Srbije, posvećenost našeg naroda sopstvenoj državi i njegov slobodarski duh. On je izrazio uverenje da će Kabo Verde podržavati Srbiju u međunarodnim organizacijama u kojima ima članstvo.


Brnabić je ocenila da je veoma zadovoljna činjenicom da pet državljana Kabo Verde studira u Srbiji i navela da će Vlada Srbije nastaviti sa stipendiranjem studenata iz ove države u okviru programa "Svet u Srbiji", navodeći da je to najbolji način zbližavanja dveju kultura i naroda.



Sagovornici su se složili da bi otvaranje počasnih konzulata Srbije i Republike Kabo Verde bilo od izuzetnog značaja za dalji razvoj bilateralnih odnosa dveju zemalja.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva