Vesti
Zaharova:Ne spekulisati o zatvaranju ruskog konzulata u SAD

19:12, 13.08.2017

|

Izvor: RTS

Nema osnova za spekulacije o mogućem zatvaranju ruskog konzulata u SAD kako bi se uspostavio diplomatski balans, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, istakavši da je izbor Vašingtona bio da ne otvori svoj četvrti konzulat u Rusiji.
Foto RTS
"Ako počnu da vam pričaju da je balans poremećen i da je sada vreme da se ponovo uspostavi, da se odgovori na neprijateljske akcije Rusije - to je apsolutni blef usmeren protiv onih koji nemaju veze s tim", rekla je Zaharova televiziji Rosija-1, prenosi Tas.

Zaharova je navela da je Rusija pre više godina ponudila Amerikancima da otvore četvrti konzulat u Rusiji, ali da oni to nisu učinili.

"Zato sva pitanja treba uputiti njima. I zato nema prostora za spekulacije na tu temu", zaključila je ona.

Ruski dnevnik "Komersant" prethodno je naveo, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, da SAD razmatraju mogućnost da zatvore jedan od četiri konzulata koje Rusija ima na američkoj teritoriji kako bi se uspostavio balans, jer SAD imaju samo tri konzulata u Rusiji.

Neimenovani zvaničnik Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće rekao je ruskoj agenciji da američke vlasti i dalje razmatraju opcije kako da odgovore na odluku Moskve da smanji broj članova diplomatskog osoblja SAD u Rusiji.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design