:

:

TV Most

clock

Avgust 15, 2017   12:05

0

156

Zaharova: Neosnovane optužbe

"Videli smo Blumbergov članak koji govori o navodnom mešanju Rusije u unutrašnja pitanja Republike Makedonije", izjavila je Zaharova, a prenosi ruska agencija Tas.

Kako je istakla, optužbe protiv Rusije su potpuno nepojmljive i bazirane su samo na neosnovanim tvrdnjama rusofoba, kao i na lažnim vestima koje šire.

"Verujemo da ovim optužbama, neprijatelji Rusije i Makedonije žele da oslabe odnose dve zemlje, koji su uvek bili prijateljski, kao i da se skrene pažnja makedonskog naroda od realnih pretnji koje ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet njihove zemlje, kao što su pokušaji da se Skoplje po svaku cenu uvuče u NATO, ne uzimajući u obzir nacionalne interese", izjavila je Zaharova.

Pozvala je njujoršku agenciju Blumberg da objavi pun tekst intervjua sa makedonskom ministarkom.

"Imajući u vidu da je prethodna žrtva Blumberga nedavno bila i srpska premijerka Ana Brnabić, pozivamo agenciju da objavi pun tekst intervjua, kao i audio i video-snimak razgovora sa Å ekerinskom", navela je Zaharova.

Istakla je da ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva Makedoniju da pojasni da li su reči ministarke odbrane Radmile Å ekerinske, koje je objavila agencija Blumberg, zaista istinite, budući da njenu izjavu i dalje niko nije demantovao.

Njujorška agencija je nedavno objavila intervju sa Å ekerinskom u kome je ministarka odbrane Makedonije rekla da nova vlada u Skoplju pojačava napore za ulazak Makedonije u NATO, tvrdeći da će članstvo u toj vojnoj alijansi zaštititi zemlju od ruskog mešanja u njene unutrašnje poslove.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva