:

:

TV Most

clock

April 12, 2017   12:05

0

125

Zagreb, policija najavila prijave zbog neprimerenog ponašanja

Iz zagrebačke Policijske uprave saopšteno je da "s obzirom da su na skupu istaknuti transparenti neprimerenog sadržaja zagrebačka Policijska uprava sprovodi kriminalističko istraživanje sa ciljem utvrđivanja protivpravnih ponašanja i identifikovanja i procesuiranja počinilaca", prenosi Hina.

U saopštenju navode i da je događaj sniman od 21.26 do 21.29 sata.

Nakon pregleda snimaka nadzornih kamera, policija je utvrdila da je postrojavanje uz paradiranje sa neprimerenim transparentima trajalo puna tri minuta i to, očito, samo za potrebe fotografisanja, prenose hrvatski mediji.

Na nekim od fotografija koje su došle do medija, pojedinci su imali transparente sa ustaškim simbolima. U rukama okupljenih bio je vidljiv i natpis "Ubij Srbina", a vidi se i nacionalistička zastava sa prvim belim poljem na šahovnici.

Predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u saopštenju za javnost najoštrije je osudio "ustaško divljanje u centru Zagreba" koje se, kako je naveo, "dogodilo u ponedeljak uveče na dan proglašenja zločinačke držžave NDH, a o kojem mediji izvetavaju tek danas".

"Sa dubokim razočarenjem, po ko zna koji put, postavljam isto pitanje: zašto ćutite!? Å ta treba da se dogodi da neko stane na kraj ovom uvredljivom primtivizmu?", upitao se Miletić u saopštenju za javnost i uputio otvoreni poziv premijeru i predsednici Hrvatske, ali i svim političkim akterima da odmah osude takvo ponašanje i učine sve da oni koji su u tome učestvovali budu kažÂžnjeni.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva