:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Maj 18, 2018   12:05

0

156

Zagorka Dolovac sa francuskim tužiocem u Parizu


Razgovarano je o dosadašnjoj uspešnoj bilateralnoj saradnji Republičkog javnog tužilaštva Srbije i tužilaštva Francuske, što je rezultiralo potpisivanjem Deklaracije o saradnji, razmenom iskustava i direktnim i brzim postupanjem po zamolnicama u okviru međunarodne pravne pomoći, navodi se u saopštenju tužilaštva.



Konstatovano je da je saradnja bila na visokom nivou, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima, trgovine oružjem i drugih teških krivičnih dela i da će se daljim jačanjem saradnje Republičkog javnog tužilaštva i pravosudnih organa Republike Francuske doprineti jačanju vladavine prava, bezbednosti i stabilnosti.



Zagorka Dolovac je u Parizu učestvovala na Desetom sastanku Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred Vrhovnim sudovima država članica Evropske unije, od 16. do 18. maja, koju je otvorila ministarka pravde Republike Francuske Nikol Belubet.



"Učešćem u radu Mreže generalnih tužilaca Evropske unije Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije nastavlja da jača međunarodnu pravosudnu saradnju, kao pouzdan partner evropskim tužilaštvima u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela", navedeno je u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva