TV Most - Zaev pozvao Ivanova da ne odmaže proces sa Grčkom
Vesti
Zaev pozvao Ivanova da ne odmaže proces sa Grčkom

15:21, 12.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Makedonski premijer Zoran Zaev, koji bi sa svojim grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom danas trebalo da stavi tačku na sporazum o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, pozvao je predsednika Đorđa Ivanova da pomogne, a ne da ometa taj proces.

"Građani su ti koji će odlučivati na referendumu i naravno da premijer i predsednik građanima treba da pomognu, a ne da im odmažu", poručio je Zaev povodom ocene Ivanova da je "neozbiljno i neodgovorno" telefonom rešavati tako značajno pitanje kao što je ime države, preneo je makedonski portal Portalb.


Zaev je rekao da će to biti "referendum građana, onih koji su nas izabrali i drže nas na vlasti, te zato mi treba da im služimo".


 


"Mi političari treba da služimo građanima i zato moramo graditi saradnju i unaprediti Makedoniju u svim aspektima. U ovom slučaju, verujem da ćemo imati sastanke na kojima ćemo razmotriti sve argumente i delovati na osnovu nadležnosti, ne zaboravljajući pritom da su nas ti građani birali. Oni nas biraju i smenjuju, pa smo shodno tome odlučili da o ovom sporazumu glasamo na referendumu ", rekao je Zaev.


 


Zaev, inače, treba danas još jednom da se čuje sa Ciprasom da potvrde sporazum oko kojeg su, kako su izvestili ranije danas grčki mediji, već postigli saglasnost.


 


Makedonski premijer je sam odlučio da odabere novo ime bivše jugoslovenske republike koja će se ubuduće zvati Republika Severna Makedonija. 


 

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design