:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

114

Zaev: Očekujem da sa Vučićem rešim sve nesporazume

"Bez ikakvih neinformisanih ili preuranjenih zaključaka, poštujemo i podržavamo poziv zvaničnog Beograda da zaštitimo bilateralne odnose Srbije i Makedonije i uspostavimo standardni kodeks ponašanja", rekao je Zaev za današnji beogradski dnevnik "Blic".

Kako je objavljeno na sajtu "Blica", Zaev je rekao da, iako Vlada Srbije ima suprotne informacije, makedonska vlada "nikada nije imala nameru, niti je dala upustva za izvršenje bilo kakvih kontraobaveštajnih aktivnosti protiv ili na račun bilo koje susedne zemlje, uključujući i Republiku Srbiju".

Makedonski premijer uoči današnjeg sastanka ističe da je njegova vlada "snažno posvećena izgradnji dobrosusedskih odnosa sa Srbijom".

"Uveren sam da je jedini konstruktivni pristup otvoren i direktan dijalog o svim pitanjima i pronalaženje uzajamno korisnih rešenja", dodao je Zaev.

Na pitanje da li je makedonska vlada sklapala dogovore sa albanskom manjinom nauštrb srpskih interesa, Zaev je kazao da su u pitanju "lažne vesti".

"U našoj politici nema strategije i politike na štetu Srbije. Posvećeni smo održavanju i kontinuiranom radu na jačanju naših bilateralnih odnosa sa našim susedom, Republikom Srbijom. Naš pristup spoljnoj politici zasniva se na politici otvorenih vrata direktnog dijaloga i dobre volje koja će rešiti probleme umesto što će da ih stvara. Smatramo da je to najefikasniji način izgradnje dobrosusedskih odnosa, saradnje i partnerstva", kazao je Zaev.

Å to se kosovskog pitanja tiče, Zaev je rekao da će makedonska vlada "nastojati da izgradi prijateljske odnose zasnovane na uzajamnom poštovanju i jačanju trgovinskih veza".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva