Vesti
Zaev najavio proteste "do odlaska aktuelne vlasti"

09:48, 29.04.2015

|

Izvor: Tanjug

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev optužio je danas premijera Nikolu Gruevskog i šefa tajne službe Sašu Mijalkova za neovlašćeno prisluškivanje građana Makedonije i za maj najavio protest koji će trajati "do odlaska aktuelne vlasti".
Obojena revolucija i u Makedoniji?: LIder opoziciong SDSM Zoran Zaev

"Materijal koji ćemo danas podeliti sa javnošću potvrdiće ono što smo govorili. Podaci su potekli od Direkcije za bezbednost pri MUP-u, odnosno da su Sašo Mijalkov i Nikola Gruevski godinama neovlašćeno prisluškivali", rekao je lider SDSM-a na još jednoj u nizu konerencija za novinare na temu prisluškivanja.

Jedan deo dokaznog materijala je, kako je rekao, urađen u Eksel programu i reč je o preko 10.000 strana materijala dostavljenih Tužilaštvu.

"SDSM raspolaže ogromnom dokumentaijom koja je vlasništvo Republike Makedonije. Sve što posedujemo će biti dostavljeno nadležnim državnim organima čim se ispune uslovi za odvajanje države od vlasti", rekao je Zaev.

Tvrdi da SDSM ima više od 100.000 transkripata, više od 18.000 SMS poruka, više od 12.000 telefonskih brojeva, te da je 10.000 stranica već dostavljeno Javnom tužilaštvu.

Na pitanje novinara posle objavljivanja prisluškivanog materijala, da li će 9. maja biti organizovan protest, Zaev je rekao da će u maju biti protesta ali da još ne zna tačan datum.

"U maju će biti veliki, do sada neviđeni protest građna Makedonije. A kada će taj protest biti održan odlučiće građani... Odlučićemo zajedno sa njima", rekao je ne želeći da otkriva po kom scenariju i kako će taj protest izgledati.

"Gnev raste. Gnev će se razliti ulicama glavnog grada, ali to nće biti običan protest, da dođemo, kažemo šta imamo i odemo. Ovoga puta nećemo otići dok ova vlast ne ode", rekao je Zaev.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design