:

:

TV Most

clock

April 24, 2018   12:05

0

199

Zaev: Makedonija napravila kvantni skok


"Vlada Republike Makedonije ima čvrstu odlučnost i snažnu poltičku volju da ovaj napredak produži", rekao je Zaev na promociji novoformirane neformalne grupe diplomata i političara za podršku makedonskim EU i NATO integracijama.





Grupu koja je nazvana "Ohrid" predvodi bivši generalni sekretar NATO Džordž Robertson.



Pored Robertsona u toj grupi je još jedan bivši generalni sekretar NATO Havijer Solana, bivši predsednik Bugarske Rosen Plevnev, bivši premijer Švedske Karl Bilt, ambasadori Robert Gelbard, Alen Le Roa i Volfang Išinger, Dejmon Vilson iz Atlantskog saveta i Zoran Čičak.



Prema rečima Zaeva, aktivisti te grupe i njenih članova, koji su ostavili jak pečat u političkoj i diplomatskoj karijeri, predstavljaće ogromnu podršku naporima na izgradnji demokratske, stabilne, prosperitetne i evropske Makedonije.



"Želimo da 2018. bude istorijska za Makedoniju, za region, kao i za NATO i EU. Naš cilj je da u ovoj godini imamo istorijski uspeh - da dobijemo poziv za članastvo u NATO i da postanemo 30. članica", rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Robertsonom, na kojoj je promovisana grupa "Ohrid".


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva