TV Most - Za zdraviji i lepši ambijent svih gradjana Kosovske Mitrovice
Vesti
Za zdraviji i lepši ambijent svih gradjana Kosovske Mitrovice

15:30, 21.04.2018

|

Izvor: TV Most

Povodom Dana planete Zemlje opština Severna Mitrovica u saradnji sa nemačkom organizacijom „Giz“ organizovala je akciju čišćenja grada na 14 lokacija. Akciju sprovode JP „Standard“ a pridružili su se i aktivisti NVO „Sinergija“.
Foto: TV Most

„Jedna od bitnih stvari za ekologiju jeste zaštita životne sredine, a da li smo spremni da više vodimo računa o tome zavisi od pojedinca.  Ovakvim akcijama učinićemo da se vide pozitivne promene“, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i pozvao sugradjane da o prirodi brinu svakog dana kako bi svoj grad održavali čistim i lepim.


Šefica administracije opštine Severna Mitrovica Andrijana Hodžić pozdravila je ovu akciju i naglasila da samo od nas zavisi u kakvom ćemo okruženju živeti  i kakva će nam biti sredina.


Ona je pozvala Mitrovčane da se ponašaju savesno jer niko ne može da brine o okruženju u kome žive ukoliko sami gradjani  ne budu odradili deo svog posla.


„Ne može ni lokalna samouprava da bude odgovorna za sve ukoliko gradjani ne odlažu smeće na adekvatan način“, rekla je Hodžić uz nadu da će promene koje se dešavaju u ovom domenu u gradu na Ibru naići na dobar prijem kod gradjana. 


Organizatori su istakli da se akcija nastavlja i u nedelju i pozvali su sve gradjane da uzmu učešće jer je to, kako kažu, pravi način da se zajedničkim angažovanjem stvori zdraviji i lepši ambijent za život svih stanovnika Kosovske Mitrovice. 


 

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design