:

:

TV Most

clock

April 16, 2015   12:05

0

164

Za zabranu svih koji zovu Tačija u Beograd



Kako je najavljeno Konferencija bi trebalo da bude održana 24. aprila u Beogradu.

U saopštenju tog sabora se podseća da je Tači, zvani Zmija, osuđen 1997. godine zbog terorističkog delovanja i zločina nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, a poternica koju je MUP za njim raspisao i dalje je na snazi.

"Posebno ističemo da su glavni finansijeri Omladinskog odbora za obrazovanje, koji je najavio posetu Tačija za 24. april, Ambasade Amerike i Velike Britanije, Ministarstvo omladine i sporta, Tužilaštvo za ratne zločine, Kancelarija za evropske integracije, Agencija za borbu protiv korupcije i drugi državni fondovi", navodi se u saopštenju.

Sabor osuđuje finansiranje iz državnog budžeta organizacija koje, kako se navodi, podrivaju ustavni poredak Srbije i vređaju dostojanstvo svih njenih građana.

"Poražavajuća je činjenica da se predstavniku nelegalne secesionističke vlasti pruža gostoprimstvo, čime se na krajnje perfidan način krši državni Ustav, urušava teritorijalni integritet srpske države i pruža legitimitet pravno nepostojećoj državnosti Kosova", poručili su Zavetnici.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva