:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2015   12:05

0

118

Za Srbiju nema važnije teme od formiranja ZSO


On je novinarima u Briselu, gde su u toku razgovori o ZSO, rekao da je srpska delegacija iznela ključne elemente i principe kako vidi osnivanje te zajednice i istakao "da je šteta što u razgovorima 'nema direktno predstavnika Srba sa KiM''.

''Razgovori o ovoj temi biće nastavljeni, za nas od ovoga nema važnije teme. Mi znamo za šta se borimo, ZSO treba da ima, kako je to (Ketrin) Ešton govorila, političku težinu, političke zube i ništa manje od toga ne može da zadovolji srpski narod i srpsku zajednicu na KiM'', rekao je Đurić.

U Briselu je danas nastavljen tehnički dijalog Beograda i Prištine o formiranju Zajednice srpskih opština, a juče prvog dana, nakon 15. časovnih pregovora o telekomunikacijama nije postignut dogovor u vezi ključnih pitanja.

Dijalog o telekomunikacijama će na tehničkom nivou biti nastavljen u ponedeljak, 22. juna, dan uoci sastanka premijera u Briselu.

Đurić je rekao juče da će delegacija Beograda u tehničkom dijalogu s Prištinom nastojati da postigne dogovor o telekomunikacijama i drugim pitanjima, a pre svega, trudiće se da zaštiti državne i nacionalne interese.

Beogradska delegacija, koju predvodi Đurić, u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu učestvuje u razgovorima o formiranju Zajednice srpskih opština, telekomunikacijama, energetici i svim otvorenim pitanjima.

U cetvrtak, 18. juna, predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće o pitanjima energetike.

U tim razgovorima, pored Đurica učestvovuju direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom Dragan Vladisavljević i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO Ljubomir Marić, kao i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva