:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2015   12:05

0

136

Za Srbiju jedino bitan dogovor iz Brisela

On je, odgovarajući na pitanje novinara na uručenju odobrenih subvencija za samozapošljavanje u Aleksincu, istakao da je za Vladu Srbije nepromenjivo ono što je pod pokroviteljstvom Evropske komisije ispregovarano u Briselu.

"I nikakav Ustavni sud, sud bilo koji ili bilo koja druga politička ili pravna volja ne mogu da promene ono što je dogovoreno u Briselu. Ukoliko je Prištini bilo potrebno opravdanje da zbog svojih unutrašnjo- političkih razloga ima ovu odluku- odlično. Ali, što se nas tiče, pregovori su završeni u Briselu", istakao je Vulin.

Prema njegovom mišljenju, Zajednica srpskih opština je suština Briselskog sporazuma i bez punog sprovođenja svega što je dogovoreno kada je ZSO u pitanju, ne može se očekivati da će stanje na KiM ikada biti bolje.

"Ovo je korak u dobrom pravcu, ali je za nas jedino bitno ono što je dogovoreno u Briselu", naglasiao je Vulin.
Haški tribunal je u slučaju Franka Simatovića i Jovice Stanišića pokazao da ne poštuje sopstvena pravila i da ih menja usred suđenja, čak i nakon završetka, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je, odgovarajući na pitanje novinara na uručenju odobrenih subvencija za samozapošljavanje u Aleksincu, rekao da njihovim privremenim puštanjem na slobodu do ponovnog suđenja Hag nije pokazao da je bolja institucija, ali da mu je svakako drago što se vraćaju u Srbiju.

"Oni na prvom mestu nije ni trebalo da se vraćaju u Haški tribunal, ali drago mi je što će moći da budu sa svojim porodicama, drago mi je što će biti na slobodi, pa da se brane i od ovog nametnutog postupka. Žao mi je što je bilo ko u haškom tribunalu, drago mi je što su i Simatović, Stanišić i Šešelj, svaki Srbin koji je ovde, drago mi je što nije u haškom tribunalu", rekao je Vulin.

Kako je naglasio, još uvek ne može da razume da se menjaju pravila nakon što se okonča sudski postupak, ali i da mu je ljudski i iskreno drago što će se oni vratiti kući.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva