:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2015   12:05

0

156

Za sedam preduzeća,resenja izvesna do kraja godine

Sertić je, tokom razgovora o okončanju procesa privatizacije, reformi javnih preduzeća i unapređenju sistema i procesa stečaja naglasio i da postoji poltička volja da se ti procesi uspšno privedu kraju u cilju ozdravljenja privrede.

On je istakao da je dosadašnjim aktivnostima Ministarstva i vlade prekinuta praksa finansijske podrške države društvenim preduzećima.

"Sada su u fokusu 17 strateških preduzeća čiji će konačan status biti rešen do kraja maja naredne godine" rekao je Sertić, saopštilo je ministarstvo privcrede.

On je rekao i "da očekuje da će za sedam od 17 strateških preduzeća rešenja biti izvesna do kraja godine", navodi se u saopstenju.

Sertić je ukazao da se u saradnji sa Svetskom bankom intenzivno radi na unapređenju sistema i institucija za sprovođenje stečaja "kako bi ovi procesi bili efikasniji i u službi ozdravljenja privrede".

On je, govoreći o reformi javnih preduzeća, naglasio da je u proteklom periodu prvi put uveden monitoring nad njihovim poslovanjem.

Sertić je objasnio da pozitivna zakonska rešenja ne nude adekvatan sistem kontrole rada javnih preduzeća, "pa Ministarstvo, u cilju boljeg nadzora i jasnije odgovornosti, razmatra mogućnosti unapređenja zakonodavnog okvira kojim bi se to regulisalo".

"Veliki izazovi su pred nama, ali postoji politička volja da se ovaj posao koji obavljamo u cilju ozdravljenja srpske privrede dovede do kraja", naglasio je on

Sertić je ocenio i da se Srbija dugo bavi preduzećima koja su produkt prošlosti "i da je vreme da se okrene delu privrede koji teži napretku".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva