:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 17, 2018   12:23

0

161

Za sanaciju štete od poplava više od dve milijarde dinara


Reč je o opštinama u kojima je zbog toga bila proglašena vanredna situacija i u kojima je urgentno potrebno sprovođenje programa sanacije ili izgradnje novih objekata javne namene, pre svega u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.



Vlada je ovu pomoć regulisala uredbom koju je danas usvojila, a za državni program obnove komunalne infrastrukture, mostova, puteva drugog reda i sanacije klizišta na pojedinim putnim pravcima opredelila je milijardu i 650 miliona dinara. 



U saopštenju sa sednice navodi se da je neophodno da se u što kraćem roku, preko jedinica lokalne samnouprave, saniraju posledice poplavnog talasa na objektima za vodosnabdevanje i kanalizacionoj mreži i normalizuje stanje na putevima.



Vlada je usvojila i Program rasporeda i korišćenja sredstava za nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola "Digitalni čas" u školskoj 2018/2019. godini. 



Naime, strategijom razvoja informacionog društva do 2020. godine, oblast e-obrazovanja utvrđena je kao strateški prioritet.



Nakon šest sprovedenih ciklusa nagradnog konkursa "Digitalni čas", koji je naišao na izuzetan odziv kod nastavnika osnovnih škola i postigao pozitivne efekte kada je u pitanju razvoj savremenog informacionog društva, doneta je odluka da se nastavi sa ovim programom i za njegovu realizaciju je izdvojena su tri miliona dinara.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva