:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

229

Za pozitivne promene u društvu važno uključivanje mladih


Programska direktorka Sinergije Jovana Stojanović, gostujući u programu Kontkt Plus radija navela je da će projekat  trajatio 6 meseci i obuhvatiće edukativne radionice na kojima će kojima će se mladi baviti pitanjima  ljudskih prava, rodnom ravnopravnošću i prevencijom nasilja i mladima kao uzornim ličnostima ovog grada. 



U trećoj fazi biće realizovane kampanjske aktivnosti i studijske posete. Ovom fazom su obuhvaćene i pozorišne predstve - u Šilovu 28.novembra, a zatim u Leposaviću 4.decembra.



“Sam cilj ovog projekta je da se kod mladih više promoviše tolerancija i nediskriminacija prema različitim grupama, pojedincima ili zajednicama” ,  kazala je Stojanović.



Jovana Stojanović smatra da je uključivanje mladih u mehanizme odlučivanja važno, imajući u vidu da će kako je rekla,  oni za nekih 10,20 godina biti na odgovarajućim važnim funkcijama i donosiće odluke.



“Stoga je neophodno da se što ranije uključe u same te tokove, ne moraju trenutno da se pitaju, ali da budu svesni onoga što se dešava kod njih, kako mogu da utiču na  neke da kažemo buduće tokove i kako mogu doneti dobre promene za tebe, za svoj grad, za bilo koga iz svog okruženja. Zato je važno da se uključe u političke tokove, koliko imaju kapaciteta i mogućnosti,  bilo bi korisno” – podvukla je Stojanović.



Nedavno je Sinergija predstavila još jedan projekat “Hej predstavniče“ , koji  za cilj ima pospešivanje saradnje mladih ljudi sa severa Kosova i Metohije i njihovih političkih predstavnika na lokalnom i centralnom nivou vlasti.



Krajem novembra Sinergija realizuje i kampanju “16 dana aktivizma”, koja će obuhvatiti niz aktivnosti, između ostalih foto konkurs koji će biti objavljen 25.novembra  i veče  volontera Sinergije koji će imati priliku da lično od žrtve nasilja čuju šta je pretrpela, kako se izborila sa nasilnikom i šta danas radi na prevenciji nasilja.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva