:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2015   12:05

0

139

Za Petoletku hitno naći rešenje kao za Železaru

"Prva Petoletka danas zapošljava 3.000 radnika i drugi je sistem posle Železare Smederevo. Radnici Prve Petoletke nemaju šta da slave. Njihova budućnost je potpuno neizvesna. Za ovu fabriku od koje Trstenik živi nema ozbiljnih kupaca i zato pozivam premijera Vučića i Vladu Republike Srbije da problem radnika, fabrike, reše angažovanjem upravljačkog menadžmenta po istom principu po kome su to učinili sa Železarom Smederevo“, rekao je Aleksić.

On je dodao da bi prioritet Vlade, nakon pronalaska rešenja za Železaru, trebalo da bude Prva Petoletka jer bi izostanak pravog rešenja doveo u pitanje opstanak ne samo opštine Trstenik nego i čitavog regiona od Kruševca do Kraljeva.

„U pitanju je 3.000 radnika i članova njihovih porodica. Izuzetno je važno očuvati ova radna mesta. Ukoliko dođemo u situaciju da ih ugrozimo ne vidim da ćemo u skorijoj budućnosti moći da nađemo rešenje za te ljude“, dodao je Aleksić.

Prva Petoletka danas proslavlja 66 godina rada i poslovanja. U ovom nekadašnjem gigantu koji je zapošljavao 16.000 radnika danas se za opstanak bori 3.000.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva