:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2015   11:50

0

135

Za nenamensko korišćenje vode novčane kazne

Danilović je apelovao na građane da vodu ne koriste za zalivanje bašti, trvnjaka, asfalta i pranje automobila već isključivo za lične potrebe i na taj način pokažu međusobnu solidarnost jer su zbog velikog opterećenja na mreži pojedina sela na teritoriji opštine ostala bez vode više od 10 časova.

„Smanjenjem potrošnje biće smanjeno opterećenje i rizici od oštećenja pumpi, koje danas rade neprekidno pa je potrošnja i nekoliko puta veća od uobičajene . U pojedinim rubnim područjima opštine zato dolazi do poremećaja u snabdevanju vodom. Ovo nedvosmisleno upućuje na enormnu neracionalnu potrošnju vode za natapanje poljoprivrednih kultura i zelenih površina, punjenje bazena, rashlađivanje pločnika i slično. Zato apelujemo na stanovništvo da se uzdrži od nenamenske potrošnje vode i na taj način omoguće normalno snabdevanje“, kazao je Danilović info službi opštine Gračanica.

Kako je najavio dežurne opštinske ekipe će od danas početi sa obilaskom terena kako bi se vršila provera nenamenskog korišćenja vode te će protiv neodgovornih pojedinaca koji vodu koriste za zalivanje bašti biti izricane mandatne i novčane kazne.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva