:

:

TV Most

Foto: Radio Kiss

clock

April 07, 2015   12:05

0

189

Za lepšu i uređeniju Kosovsku Mitrovicu

Zelene površine i drvoredi mnogo doprinose lepoti grada, zato naši sugrađani ne kriju zadovoljstvo kada primete neko novozasađeno stablo, jer kako kažu drveće i zelenilo su pluća grada.

Javno komunalno preduzeće "Standard" sprovelo je akciju uređenja grada, sadnju drvorednih sadnica i popunu praznih mesta u drvoredu na više lokacija u Kosovskoj Mitrovici. U planu je da se narednih dana zasadi oko 80 novih sadnica jasena i platana.

"Trenutno radimo na dve lokacije u gradu u ulici Kralja Petra i Knjaza Miloša. U toku jučerašnjeg dana posađeno je oko 20 sadnica. Vreme nam baš i ne ide na ruku ali se nadamo da ćemo završiti sve to u naredna dva dana. A građani su verovatno primetili i ove žardinjere, tu smo posadili oko 300 patuljastih ruža i oko 200 komada ukrasnog šiblja", rekao je Vladan Delijovanis upravnik hortikulture JKP "Standard" Kosovska Mitrovica.

Sprovodjenje akcije otežavaju parkirana vozila pa nadležni iz komunalnog preduzeća apeluju na građane da u naredna dva dana uklone svoje automobile sa mesta predviđenih za sadnju kako bi se akcija završila na vreme.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva