:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 16, 2018   16:41

0

286

"Za godinu dana u Vojnu bolnicu Niš uloženo više od milion evra"


Osim infrastrukturnih radova, sa ciljem pružanja kvalitetnije zdravstvene zaštite vojnim i civilnim osiguranicima, nabavljena su i četiri digitalna rendgen aparata nove generacije koji omogućavaju bržu i precizniju dijagnostiku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.



"To je najozbiljnije ulaganje i rekonstrukcija ovog objekta u proteklih 30 godina, tokom kojih smo čekali da osiguranici u Vojnoj bolnici Niš dobiju najbolju i najsavremeniju dijagnostiku i negu", rekao je Vulin prilikom obilaska u kome je bio u pratnji načelnika Uprave za vojno zdravstvo brigadnog generala Uglješe Jovičića.



Vulin je ocenio da je vojni sistem, pa i sistem zdravstva u okviru vojske, bio urušavan planski i sistemski.



"Radilo se sve što je moglo da se radi, od 2000. godine na ovamo, da se vojska unizi, smanji, uništi, da ne bude sposobna da zadovoljava ni svoje odbrambene potrebe, a ni potreba zaštite svojih osiguranika. Mi se borimo protiv toga i veoma brzo, zahvaljujući, na prvom mestu, ogromnom razumevanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i čitave Vlade, imamo mogućnosti da obnovimo vojno zdravstvo", rekao je Vulin.



Dodao je da vojni osiguranik mora da zna da će uvek imati najbolju moguću negu.



"I svako ko uđe u sastav Vojske Srbije, ko svoj život veže za odbranu zemlje i vojske, mora da zna da je u sistemu koji stvaramo ponovo, u sistemu koji će brinuti o njemu i njegovoj porodici od početka do kraja", rekao je Vulin.



"Od toga da ima dobru uniformu i dobru platu, da ima najsavremenije sisteme naoružanja na kojima će se obučavati i braniti ovu zemlju, pa do toga da će on i njegova porodica imati najbolju moguću zdravstvenu zaštitu. To je sistem koji je uništavan i urušavan, a koji mi ponovo gradimo. Vojska brine o svojima, baš kao što brine i o svim građanima ove zemlje, ali brine o svakom svom pripadniku", dodao je Vulin.



Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković zahvalio je Ministarstvu odbrane i ministru Vulinu na ispunjenom obećanju da će se nastaviti sa infrastrukturnim i tehničkim opremanjem Vojne bolnice Niš.



"U planu je da se izradi idejni projekat za izgradnju urgentno-prijemnog bloka, kao i njegovo opremanje. Vojna bolnica Niš će u narednom periodu imati mogućnosti da pruža veći broj zdravstvenih usluga i da osavremeni svoj rad, a sve to na obostrano zadovoljstvo i vojnih i civilnih osiguranika koji se ovde leče", naglasio je Stanojković.



Radiolog potpukovnik dr Milorad Pejčić rekao je da je digitalizacija u Odeljenju za radiologiju od velikog značaja.



"Postoji više benefita digitalizacije – osim kvaliteta i komfora postiže se veća efikasnost prilikom rada, kao i ušteda na materijalu i svakako su i pacijenti i medicinsko osoblje veoma zadovoljni", rekao je Pejčić.



Reč je o savremenim digitalnim radiodijagnostičkim uređajima najnovije generacije, a stvoreni su uslovi za uvođenje novih invazivnih i neinvazivnih dijagnostičkih procedura iz oblasti radiološke dijagnostike. 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva