:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2017   12:05

0

120

Za brigu o deci ulice formirano 115 timova

'Sve naše institucije su angažovane u borbi protiv fenomena dece ulice i zato šmo osnovali 115 timova u centrima za socijalni rad koji se bave upravo ovim fenomenom', rekao je Vulin na konferenciji povodom Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe dečjeg rada.

Dodajući da u tome imaju aktivnu pomoć MUP-a, on je istakao da je ipak glavni teret na centrima za socijalni rad.


On je naveo da su neka od dece trajno oduzeta roditeljima i da su smeštena u institucije ili u hraniteljske porodice, da su neka oduzeta privremeno, a da su neki vraćeni u bilošku porodicu sa kojom se radi na osnaživanju, ali i kako bi razumeli šta nije prihvatljivo kao oblik ponašanja.

'Ova deca nisu prestupnici i ne treba da budu hapšena i odvođena u zatvor i to sa njima niko i ne radi. Njima je jednostavno potrebna pomoć kao što potrebna pomoć i njihovim porodicama da se osnaže, a nekada i da razumeju šta zapravo radimo', rekao je Vulin.

On je dodao i da cilj nikada nije oduzeti dete, već je cilj vratiti ga u porodicu koja je ojačana da moze da brine o detetu.

'Zbog toga će ministarsto nastaiti sa Međunarodnom organizacijom rada i na fenomenu borbe protiv dečijeg rada, ali i na svakom obliku koji krši ono što nazivamo dostojanstveni rad', rekao je Vulin.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva