:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2015   12:05

0

130

Za 300 dece sa Kosova sedmodnevni boravak u RS

Centralni doček dece planiran je u podne, u Etno selu "Stanišić", gde će ih dočekati ministar prosvete i kulture u Vladi RS Dane Malešević, pomoćnik direktora kancelarije za KiM u Vladi Srbije Željko Jović, u ime orgnizatora, predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i delegacije gradova i opština koje prihvataju "male goste" sa Kosmeta.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, četvrtu godinu za redom, organizuje Projekat "Spojimo decu Kosmeta i RS" kojim je predviđena sedmodnevna poseta u šest gradova i opština RS.

Svoje gostoprimsto i širom otvorena vrata dobrodošlice otvoriće im porodice iz Prijedora, Laktaša, Gradiške, Šamca, Bijeljine i Gacka, koje će, do 29. avgusta, ugostiti decu iz Gnjilana, Štrpca, Lepine, Lipljana, Goraždevca i Šilova.

Organizatori Projekta zahvaljuju na pomoći porodicama, osnovnim školama, lokalnim zajednicama, Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Ministarstvu bezbednosti i Savetu ministara BiH, JP Šume Srpske, Kancelariji za KiM i Odboru Vlade Srbije za regionalnu saradnju Srba u regionu, navedeno je u saopštenju.

Cilj projekta je povezivanje dece Kosmeta i RS stvaranje novih prijateljstava kao i da se deci iz enklava sa juga Kosova i Metohije učii nezaboravan boravak u RS i ulepšaju letnji praznici, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva