:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2015   12:05

0

137

Za 18 firmi izdvojeno 50 miliona dinara

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava sa vlasnicima preduzeća potpisao je predsednik Koordinacionog tela za Preševo Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković, istakavši da je ovo četvrta godina u kojoj vlada podržava razvoj privatnog preduzetništva.

"Do sada smo u ove četiri godine dodelili dva miliona evra... a danas smo potpisali ugovore sa 18 vlasnika malih i srednjih preduzeća koja su konkurisali za skoro 50 miliona dinara bespovratne pomoći", rekao je on.

Stanković je izjavio Tanjugu da se najveći iznos bespovratne pomoći kreće od oko tri miliona dinara a najniži od oko 1,4 miliona dinara.

"Od tog iznosa, 12 firmi iz Bujanovca je ukupno dobilo 31 milion dinara, pet firmi iz Preševa je dobilo 14 miliona i jednoj iz Medveđe je pripalo oko milion dinara", precizirao je on.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi, predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Nebojša Arsić, dok predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, zbog rešavanja problema izbeglica, nije mogao da prisustvuje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva