Vesti
Za 15 dana kraj radova na ulicama

14:10, 13.10.2017

|

Izvor: Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je najavio da će će infrastrukturni radovi na glavnim ulicama Beograda koji su letos započeti, biti završeni u roku od petnaestak dana, tako da će grad bolje funkcionisati.


Tokom posete gradilištu mosta za pešake od Kalemegdana do Savskog keja kod "Beton-hale", koji će, kako je najavio, biti izgradjen do leta iduće godine, Mali je kazao da će to biti i "kulturna atrakcija" jer će "pasarelu krasiti i skulptura" vajara Ričarda Dikona i Mrdjana Bajića.

Gradonačelnik je rekao da će turisti koji u Beograd dolaze brodovima moći "pasarelom" da se popnu do Kalemegdana i da se u Pristanište spuste preko Kosančićevog venca koji se upravo renovira.


Mali je rekao da mu je želja da se grad "spusti na reke" i da se "uži centar grada pretvori u pešačku zonu"."Na proleće naredne godine očekuje nas i izgradnja 'gondole' (žičare s kabinama) koja će povezivati Kalemegdansku tvrdjavu s Parkom Ušće", dodao je Mali.


"Taj park je trenutno najveći park koji radimo i radićemo ga u naredne dve godine. Kalemegdanska tvrdjava se dekorativno osvetljava, kao i veliki broj fasada u tom kraju", kazao je on.


 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design