:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2015   12:05

0

115

Vulin:Značajan broj onih koji nisu tužili državu

"Svi vojni penzioneri, njih 57.240, bez obzira da li su išli na vansudsko poravnanje ili ne, već su dobili uvećanu penziju za 6,57 odsto, koliko je Ustavni sud odredio, a ostali koji su se dogovorili sa PIO fondom o vansudskom poravnanju mogu da očekuju isplatu jednokratne odštete za sve ove godine, na šta su po zakonu imali pravo", rekao je Vulin.

Ministar je naglasio da postoji značajan broj onih koji nisu tužili državu, kao i da ima naslednika penzionera i nekih koji još nisu legitimni naslednici, odnosno nisu završili ostavinsku raspravu i suštinski se ne zna ko ima pravo na penziju.

"Zaista smo zadovoljni brojem ljudi koji su se prijavili i kada govorimo o sudskoj praksi", rekao je ministar rada i napomenuo da su već počele da stižu presude koje odbijaju da se kao dug prizna ono što je zastarelo.

"Dug od 2008. do 2012 sudovi ne priznaju, a oni koji se dogovore sa PIO fondom, dobijaju celinu duga, jer mi računamo od 1. januara 2008. godine do momenta kada smo priznali to pravo. Dakle, isplativo je dogovoriti se sa PIO fondom", rekao je Vulin.

On je dodao da je država u proseku vojnom penzioneru duguje oko 305.000 dinara i da svi vojni penzioneri mogu u januaru da očekuju isplatuu celini, u jednoj rati, što, kako je rekao, nikada u istoriji takvih dugovanja države prema svojim građanima nije urađeno.

"Ova vlada je pokazala koliko joj je stalo do vojnih penzionera i sav svoj dug će isplatiti u jednoj rati", zaključio je Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva