:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2016   12:05

0

138

Vulin:Srbija nije ostrvo,ponašaćemo se kako i druge zemlje

Navodeći da na prvom mestu moramo da odvojimo ekonomske migrante od izbeglica, Vulin je za današnji Blic rekao da to znači da će se vratiti u zemlje porekla ili će biti vraćeni u zemlje odakle su došli ili će ih primiti neka druga zemlja.

"Ministar Stefanović i ja smo predlagali predsedniku Vlade da se postave određene fizičke barijere. Mi imamo vojsku i policiju na granicama, ali mislimo da bi bilo dobro olakšati im da budu na tim granicama tako što ćemo imati neke delove granica koje nećemo morati striktno da pokrivamo ljudima", kazao je Vulin.

Ipak, naglasio je on, nikad nećemo prestati da budemo humani prema ljudima, prema svakom ljudskom biću, jer mi znamo šta je izbeglištvo.

Na pitanje da balast u evrointegracijama Srbije predstavljaju status Kosova i odnosi sa Rusijom, Vulin kaže da se Srbija izborila za pravo da odlučuje o sebi i svojim prijateljima.

"Uostalom, čak EU insistira na zajedničkoj spoljnoj politici u momentu kada postanete član. Ne sada", naveo je on.

"Dakle, kojom brzinom je EU bila raspoložena da razmišlja da primi Srbiju, tom brzinom će Srbija biti raspoložena da razmišlja o promenama u svojoj politici", istakao je ministar.

Vulin je naveo da ne pripada evroentuzijastima, da vodi dva poglavlja i ističe da većinu stvari koje se traže od nas treba da uradimo zbog nas.

"Ne razmišljam da li će tamo neki evropski birokrata reći: Odlično, štrikliraj. Isto tako, mi sve možemo da uradimo, a da oni kažu: Da, ali most u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vulin.

Na pitanje o predsednićkim izborima, Vulin kaže da je predsednik Tomislav Nikolić "korektno obavljao svoju funkciju, umeo je da pomogne Vladi u bitnim trenucima".

"Premijer Vučić i predsednik Nikolić su ljudi koji imaju decenije zajedničkog života. Uopšte ne sumnjam u njihovu komunikaciju, kao što ne sumnjam ni da će doneti najbolju političku odluku", rekao je ministar.

Na pitanje da li mu se čini da postoji neko u okviru koalicije ko bi hteo da bude bar kandidat za predsednika, možda Zorana Mihajlović, Vulin je odgovorio:

"Naravno da postoji i to je potpuno legitimno, ali nisam siguran da će moći baš da računa na široku podršku samo koalicije. To teško. Ambicije su legitimna stvar, međutim da li će stranka to podržati, to je ipak pitanje za SNS".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva