:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2018   12:05

0

192

Vulin: Vojska garantuje apsolutnu sigurnost


 "Vojska Srbije je i materijalno i kadrovski spremna i osposobljena, dovoljno naoružana i opremljena da može da sprovede svako naređenje vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića i državnih organa na odbrani naše teritorije, našeg ustavnog poretka, na odbrani mira i stabilnosti čitavog prostora. Vojska Srbije je spremna da zaštiti svaki deo naše teritorije i dovoljno organizovana i pripremljena da svi građani Republike Srbije mogu da budu apsolutno sigurni da mir i stabilnost ne mogu da budu ugroženi dok je vojska Srbije ovde" - rekao je ministar Vulin.




 On je dodao da posle ubistva Olivera Ivanovića, ne možete da kažete da je stanje mirno i redovno.



" Svi smo na velikom oprezu i danas smo tu da bismo se uverili u stanje i u borbenu gotovost naših jedinica i spremnost da reagujemo na svako ugrožavanje na ovom prostoru. Da se uverimo u našu sposobnost da reagujemo na bilo kakve pojave koje bi mogle značajnije da ugroze bezbednost svih Srba bez obzira gde oni žive".



Načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković bezbednosnu situaciju u zemlji ocenio je stabilnom.



" Izvršavamo redovne zadatke, pažljivo pratimo dešavanja u zahvatu administrativne linije u Kopnenoj zoni bezbednosti i preduzimamo sve potrebne mere da bilo kakvu pojave ugrožavanja bezbednosti, pre svega građana Republike Srbije, uočimo i da na najefikasniji način reagujemo. Na to nas posebno usmerava jučerašnji događaj, atentat na Olivera Ivanovića. Definitivno postoje organizovane manje ili veće grupe kojima nije stalo do mira i stabilnosti na ovim prostorima. Pripadnici snaga bezbednosti i Vojske su spremne da adekvatno odgovore i zaštite bezbednosti svih" - rekao je general Diković.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva