:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

199

Vulin: Vojnotehnička saradnja sa Belorusijom u stalnom usponu


Ministri Vulin i general-potpukovnik Ravkov istakli su važnost sveukupunih odnosa Srbije i Belorusije, zasnovanih na istorijskom prijateljstvu dveju država, saopštilo je resorno ministarstvo.




Ministar Vulin je rekao da će Srbija i Belorusija nastaviti sa postignutim dogovorima o vojnotehničkoj saradnji, ali i vidno unapređivati naše odnose.



"Razgovarali smo i o zajedničkom učešću u mirovnim operacijama, o vojnoobrazovnoj saradnji i naravno o nastavku vojnotehničke saradnje. To znači da razmatramo brojne mogućnosti za opremanje i modernizaciju naše vojske, prvenstveno kada je u pitanju nabavka vazduhoplovnih sistema, modernizacija naše tehnike, ali isto i razgovore o tome kako bismo mogli da radimo zajedno i za treća tržišta, kako bismo našu vojnu industriju mogli da uposlimo zajedno sa beloruskom", istakao je Vulin.




On je napomenuo da su politički odnosi Srbije i Belorusije izuzetni.



"Ovde se Aleksandar Vučić veoma ceni i posebno njegov stav da se prema Belorusiji odnosi kao samostalnoj, suverenoj zemlji, bez obzira na treće strane. Mi smo prijateljske zemlje tako ćemo nastaviti da se ponašamo. Ja sam imao i to zadovoljstvo ovde da čujem koliko se visoko ceni naša Vojska, koliko se visoko ceni naša država i koliko se ceni i poštuje naš vrhovni komandant", naglasio je ministar Vulin.



Sagovornici su sa zadovoljstvom konstatovali da se bilateralna saradnja u oblasti odbrane stalno unapređuje, na obostrano zadovoljstvo, o čemu govore sve veći broj uzajamnih poseta visokog nivoa, kao i vrlo uspešna realizacija zajedničke vežbe "Slovensko bratstvo" koju zajedno izvode pripadnici oružanih snaga Belorusije, Srbije i Ruske Federcije, navodi se u saopštenju.



Nakon današnje posete Belorusiji, na poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua, ministar Aleksandar Vulin i delegacija Ministarstva odbrane otputovaće u Moskvu gde će u petak prisustvovati svečanosti obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i razgovarati sa domaćinima na marginama svečanosti.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva