:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2015   12:05

0

139

Vulin: Stranka ima pravo na stav o svemu

"Pokret socijalista ima pravo da izrazi svoj stav", rekao je Vulin novinarima i dodao da se stranke u parlamentarnom sistemu izjašnjavaju o svim vaznim pitanjima koja su deo političkog i svakodnevnog života.

To, prema rečima Vulina, nije pritisak na medije.

"Ako novinar ima pravo nešto da kaže, zašto nema parlamentarna stranka?", zapitao je Vulin i dodao da su političke stranke legitiman deo političkog života, te da u višepartijskom sistemu stranke komentarišu šta god hoće, govore o čemu god hoće, izjašnjavaju se o nosiocima javne reči i o svemu ostalom.

"Naravno, u okviru zakona i uz poštovanje institucija", istakao je Vulin.

Pokret socijalista je Kovačevićevoj uputio kritiku, jer se kao urednik javnog servisa RTS stavlja na stranu pojedinih tabloida i političkih partija.

"Kao iskusan novinar i urednik morala bi znati da ovo što je danas učinila predstavlja teško kršenje novinarskog kodeksa i etike. Olivera Kovačević, ukoliko želi da zastupa interese bilo koje partije ili interesne grupacije, neka dostojanstveno napusti javni servis, odrekne se sigurne državne zarade i politički se angažuje, umesto da na ovaj način zloupotrebljava svoj položaj i bruka novinarsku profesiju", smatra Pokret socijalista.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva