:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2017   12:05

0

119

Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna



Aleksandar Vulin se u sedištu Organizacije dogovora kolektivne bezbednosti (ODKB) sastao sa generalnim sekretarom te organizacije general-pukovnikom Jurijem Hačaturovim, sa kojim je razmatrao mogućnosti i perspektive buduće saradnje, a razmenjeni su i stavovi o aktuelnoj bezbednosno-političkoj situaciji u regionu i svetu, saopštilo je Ministarvo odbrane.



"Danas sam preneo našim domaćinima da Srbija nema nameru da postaje član ODKB, kao što nema nameru ni da postane član NATO pakta, ali ima veliku želju da produbljuje saradnju sa ODKB i svim njenim zemljama članicama", rekao je Vulin.


Ministar odbrane je istakao da sve članice ODKB podržavaju principijelnu poziciju Srbije kada je u pitanju odnos prema Kosovu i Metohijie, na čemu im se zahvalio.



Što se tiče vojne saradnje, dogovoreno je da se ona produbljuje, da se nastavlja na principu reciprociteta, međusobnog poštovanja, poštovanja međusobnih interesa i vojne neutralnosti Srbije, kazao je Vulin.



Prema njegovim rečima, sve članice ODKB snažno podržavaju takvu politiku Srbije i spremne su da zajedno radimo na razvijanju međusobnih, zaključioje Vulin.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva