:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2018   12:05

0

206

Vulin: Srbija neće priznati Kosovo


Vulin je u izjavi za javnost rekao da kada god je Nemačka bez dogovora i saglasnosti govorila u ime čitave Evrope, stvari su krenule po zlu i čitav svet je patio.


"Izjava ministra Gabrijela je potvrdila, još jednom, da u Evropi malo koga, a možda i nikoga, ne zanima koliko je Srbija stvarno uspešno i demokratsko društvo. Kada bi se članstvo u Evropi stvarno merilo samo na osnovu uspeha u vladavini prava ili medijskim slobodama, Srbija bi odavno bila članica Evropske unije. Ali, njih izgleda, zanima samo jedna stvar - da priznamo Kosovo i ništa drugo. Srbija neće priznati Kosovo i Metohiju, a posebno ga neće priznati da bi bila članica Evropske unije", naveo je Vulin.


Učite decu vrednostima koje naš narod čine velikim


Ministar odbrane, sa saradnicima, obišao je danas Vojni muzej u Beogradu, čija su vrata, povodom Dana državnosti, tokom praznika otvorena za sve koji su zainteresovani da besplatno obiđu izložbenu postavku u ovoj vojnoj ustanovi kulture na Kalemegdanu.


Tokom obilaska, ministar Vulin je istakao da je na današnji praznik, Vojska Srbije svim svojim kapacitetima i svim svojim sadržajima uz svoje građane.


"Tako će, i za vreme praznika, Vojni muzej svoju izložbu pokloniti građanima Srbije, sasvim besplatno i ja pozivam sve naše građane i sve naše prijatelje da dođu i da sa svojim porodicama vide čime to raspolaže Vojni muzej i da osete ponos zato što su pripadnici velikog, hrabrog, istorijskog naroda koji ima šta da pokaže i koji ima šta da ponudi", rekao je Vulin tokom obilaska muzeja.


"Učite našu decu, učite svoju decu vrednostima koje su ovaj narod učinile velikim, a nema boljeg mesta za to od Vojnog muzeja i od Vojske Srbije", naglasio je ministar Vulin.


Zastupnik načelnika Vojnog muzeja, potpukovnik Dragan Nušić, informisao je ministra o radu Vojnog muzeja, kao i o postavci koja je privukla pažnju građana, ali brojnih posetilaca naše prestonice.


Vojni muzej u Beogradu biće otvoren 15. i 16. februara, od 10 do 18 časova, za besplatan obilazak izložbene postavke u okviru obeležavanja Dana državnosti.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva