:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2015   12:05

0

186

Vulin sa delegacijama MMF-a i Svetske banke

Ruf je pohvalio i realizaciju preuzetih obaveza, posebno u pogledu socijalnih programa i smanjenja zaposlenih u javnom sektoru, kao i uključivanje viškova zaposlenih u Aktivne mere politike zapošljavanja.

Vulin je, tokom sastanka kojima su prisustvovali i predstavnici Svetske banke na čelu sa Tonijem Verhejenom, rekao da je ministarstvo prethodnih meseci intenzivno radilo na ispunjavanju dogovorenih obaveza i istakao da su postignute značajne uštede, između ostalog i zahvaljujući reviziji inavlidskih penzija.

On je upoznao predstavnike MMF-a sa situacijom u Srbiji u vezi sa migrantskom krizom, naglasivši da je Srbija do sada uspevala da rešava pitanja migracionih tokova bez većih posledica po budžet, ali da je pomoć Evropske zajednice neophodna jer ti troškovi budžetom nisu predviđeni.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, Vulin je istakao ulogu Inspektorata za rad u suzbijanju "rada na crno", navodeći da su, na osnovu rešenja inspektora, u prvih deset meseci ove godine poslodavci su prijavili 7.318 lica angažovanih bez ugovora o radu.

Misija MMF-a boravi u Srbiji u okviru treće revizije stend-baj aranžamana.

Srbija je u februaru ove godine zaključila "stend-baj" aranžman iz predostrožnosti vredan 1,2 milijarde evra, podseća se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva